MISSIE EN VISIE

Missie en visie

Leef geborgen vrij

Het woord Recovery kun je op veel manieren vertalen. ‘Herstel’, ‘herwinnen’, ‘verhaal’, ‘terugkrijgen’ en ‘beterschap’ zijn een paar van die betekenissen. Maar ook voor ‘wederverkrijging’ en ‘terugkeer tot de vroegere positie’ kun je het woord Recovery gebruiken.

Ons doel is mensen met problemen coachen naar een nieuwe fase in hun leven. Mensen die hun eigenwaarde verloren hebben, die knel zitten, tussen wal en schip dreigen te vallen of niet meer mee kunnen komen in onze maatschappij. Mensen die uitgespuugd zijn door anderen, aan de grond geraakt, eenzaam, doelloos, zonder hoop en zonder vrienden. Wie zit er eigenlijk nog op hen ze te wachten.

Recovery Coaching helpt en coacht gedreven door de christelijke opdracht tot naastenliefde. Naast iemand staan, luisteren en richting geven, dat is het uitgangspunt.

Leef geborgen vrij wil een samenvatting zijn van de missie en visie van Recovery Coaching. Prachtig verwoord in de toelichting bij het ontwerp van de huisstijl en kernachtig vormgegeven in het logo:

Leef geborgen vrij heeft uiteraard alles te maken met de dieper liggende motivatie achter Recovery Coaching. Redding en hoop kan een mens, een coach of behandelaar niet maken en geven. Je mag echter leven omdat een ander, Jezus Zijn leven gaf. Je mag je geborgen weten omdat Hij je met Zijn leven redde. Je bent vrij!

Studio Vincenti heeft bij de oprichting in 2011 de visie en missie van Recovery Coaching op een treffende wijze ontworpen, gevisualiseerd en toegelicht:

We zijn begonnen met het beeld van een ondergaande drenkeling, een kind dat zich in de golven wanhopig vasthoudt aan haar (of zijn) vader. Al is de omgeving niet veranderd, in de armen van vader is het kind veilig en geborgen. Met het hoofd aan zijn hart maakt het zich geen zorgen. Vader is ‘de rots in de branding’.

Studio Vincenti wil met dit logo laten zien dat een mens zichzelf pas terugvindt in het herstel met God. Alleen de liefde van Jezus brengt onze eigenwaarde weer in evenwicht. Met Hizkia’s woorden: ‘want Hij heeft mijn ziel lieflijk omhelsd’.

Klik hier voor meer informatie over het ontwerp van de huisstijl

Als ik aan Peter denk, dan denk ik aan een mensen-mens met een hart van goud. Peter denkt eerst aan een ander en dan aan zichzelf. Ook is hij een echte familieman en is hij erg trots op zijn gezin. Liefde en eerlijkheid staan centraal. 24/7 staat hij voor je klaar, weet je te raken en laat je nadenken door zijn positiviteit en kijk op het leven.

Een collega