OVER RECOVERY COACHING

Waarom kiezen voor ons? Oprichter van Recovery Coaching, Peter van der Linden, heeft naast diverse opleidingen, bijscholing en trainingen op gebied van doelgericht coachen, psychopathologie, psychiatrie en pastoraat, vooral ruime ervaring in het van begeleiden en coachen van mensen. En dat helemaal op zijn geheel eigen en dynamische manier.

Verschillende jaren was Peter als life- en jobcoach werkzaam in Rotterdam. Daarvoor nam hij jarenlang, soms wel een paar dagen per week, cliënten mee op de vrachtwagen. De afwisseling tussen ‘handen uit de mouwen’ en ‘hoe gaat het nu echt met je’ was een even simpel- als effectieve therapie.

Later gebeurde dit op een zelfde manier tijdens verschillende waterbouwklussen die Peter als ZZP-er uitvoerde. Helaas is deze vorm van therapie niet meer mogelijk nu Peter als ambulancechauffeur in Rotterdam werkzaam is. Begeleiding vindt nu plaats vanuit de coachingspraktijk, bij de cliënt thuis of op locatie.

Waar veel andere begeleiders, hulpverleners en coaches afhaken begint het vaak voor mij. En meestal met een no nonsense aanpak. Soms moet je tenslotte wars zijn van geëffende paadjes om tot de kern van de problematiek door te dringen.
Geen put te diep om in af te dalen, geen tunnel te donker om het licht niet te zien, geen brug te hoog of steen te hard, zeg ik wel eens… Mijn doel is langszij te komen in het probleem! Om mee te voelen, te ervaren, te begrijpen, schreeuwen, huilen, zwijgen… want eerder zal het licht, een uitgang of oplossing niet gevonden worden.

Hoe dan? Noem het genade. Noem het liefde, noem het God. Dé Grote Inspirator creëerde iets goeds en in volledige harmonie. Wij, Zijn meest bijzondere creatie, scheppen zelfs vandaag de dag nog liever zelf iets beters. Met alle gevolgen van dien. We durven wel te stellen dat deze wereld nooit eerder zo ver bij zijn oorsprong vandaan is.

God geloofd wel in jou!

Jaren geleden echter ontdekte Peter dat God ondanks dat niet anders met Zijn schepping omgaat. Peter ervaarde liefgehad te worden zonder lief te hebben, genade te krijgen zonder barmhartig te zijn en hoop te hebben zonder verwachting te geven. Een ervaring die hij kreeg om te delen. ‘God geloofd wel in jou!’ is daarom ook bijna een standaard vertrektpunt bij zowel coaching en toerusting.

Niet religieus of andersdenkend? Geen probleem. Wederzijds respect staat anders denken niet in de weg. Een inspirerend voorbeeld hiervan is het lied ‘Lichtjes in de mist’ van en over de god van Stef Bos en van Matthijn Buwalda.

Ons motto is: Leef geborgen vrij! Het is een samenvatting van onze missie en visie. Bij de start van Recovery Coaching kreeg een ontwerpstudio de opdracht een huisstijl te ontwerpen. Op basis van ons verhaal ontstond een prachtig ontwerp, wat ook mooi terug te zien is in het logo. Bekijk meer over de totstandkoming onder Missie en visie.

Peter durft ook op een oprechte manier door te vragen, heel geïnteresseerd en helemaal niet uit nieuwsgierigheid of sensatie.

Klik hier voor het hele verhaal over Kim’s transgender zijn

Ik heb Peter op het werk leren kennen. Daar is hij een goede vriend geworden. Peter is een zeer bevlogen gelovige, op een manier die ik maar zelden heb gezien. Waar hij komt gaat het licht aan!

Als coach heb ik hem ervaren als open en eerlijk. Hij is recht voor z’n raap, met resprect voor de keuzes die je maakt. Hij doet er alles aan zodat jij jouw doel kan bereiken. Ik ben Peter dankbaar voor alles wat hij voor mij doet en betekent.

Een collega